Antalya’nın Gastronomi Festivali Food Fest başlıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Milletlerarası Food Fest Antalya Gastronomi Şenliği, kapılarını açıyor. 1-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şenlik, dünyadan ve Türkiye’den lezzet tutkunlarına konut sahipliği yapacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Milletlerarası Food Fest Antalya Gastronomi Şenliği, kapılarını açıyor. 1-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şenlik, dünyadan ve Türkiye’den lezzet tutkunlarına mesken sahipliği yapacak. Food Fest ziyaretçilere lezzet şöleni yaşatacak. Şenlik ünlü sanatkarlar Melek Mosso ve Buray konserleriyle renklenecek.
“Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Mahallî Eserlerin Desteklenmesi” temasıyla Karaalioğlu Parkı’nda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Memleketler arası Food Fest Antalya Gastronomi Şenliği lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 1-3 Eylül tarihleri ortasında gerçekleşecek şenlik üç gün boyunca dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm müelliflerini, bölümün farklı alanlarındaki profesyonelleri ağırlayacak. Şenlikte ünlü sanatkarlar Melek Mosso ve Buray konser verecek. Gastronomiye yönelik pek çok farklı başlıkta panel ve söyleşilerin düzenleneceği şenlik, ünlü şeflerin ve isimlerin workshoplarıyla renklenecek. Şenlik alanında kurulan stantlarda yöresel eserler ve lezzetler sergilenecek.
MELEK MOSSO KONSER VERECEK
Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenecek II. Milletlerarası Food Fest Antalya, 1 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Açılışın akabinde Lider Muhittin Böcek ve ünlü şef arda Türkmen’in iştirakiyle Antalya’dan Dünya’ya isimli workshop gerçekleşecek. Yeniden açılış günü saat 18.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Osman Ayık’ın moderatörlüğünde STK’ların Turizm ve Gastronomi Dalının Gelişimine Katkıları & Uzun Periyottaki Planları bahisli söyleşi akabinde da Türk Michelin Şefler Mevlüt Özkaya ve Serkan Aksoy ile Antalya’nın Lezzetleri başlıklı workshop düzenlenecek. Food Fest’in birinci günü saat 21.00’de ünlü sanatçı Melek Mosso konser verecek.
MASTERCHEFLER SÖYLEŞİYE KATILACAK
Festivali ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi Lider Muhittin Böcek’in de iştirakiyle İbradı’ya mor üzüm hasat çeşidi düzenlenecek. Paneli söyleşi ve workshopların yüklü olduğu ikinci günde Michelin Yıldızlı şefler Marc Segarra ve Yoshizumi Nagaya’nın workshopları, MasterChef Mehmet Yalçınkaya’nın iştirakiyle Antalya Yemeklerinin Şef Restoran Menülerinde Yaygınlaştırılması için Yapılması Gereken Teşebbüsler ve Tanıtımlar, MasterChef Somer Sivrioğlu’nun iştirakiyle Lokal Mutfakların Yurtdışında Tanıtımında Uygulanması Gereken Stratejiler bahisli söyleşi gerçekleşecek. Food Fest’in ikinci günü saat 21.00’de Buray şenlik alanında sahne alacak.
ÜNLÜ ŞEFLERDEN WORKSHOPLAR
Food Fest’in son günü olan 3 Eylül Pazar günü ise televizyonda yaptıkları programlarla da büyük beğeni toplayan Mehmet Özer, Nursel Ergin, Elif Edes, Türev Uludağ düzenlenecek workshoplarla Antalyalılara yemek yapmanın inceliklerini anlatacak. Birbirinden kıymetli konukların iştirakiyle gerçekleşecek panel ve söyleşilerde kesimle ilgili mevzular ele alınacak. Gastronomi Kesiminde Bayan İstihdamının Yeri & Tahlil Teklifleri konuluş söyleşi ise dalda şef ve işletmeci olarak çalışan isimlerin iştirakiyle gerçekleşecek.
PANELLER SEKÖTÜRE IŞIK TUTACAK
Festival mühletince, her biri alanında uzman isimlerin iştirakiyle paneller düzenlenecek. STK’ların Turizm ve Gastronomi Dalının Gelişimine Katkıları ve Uzun Periyottaki Planları, Antalya’nın Lokal Eserlerinin Otel ve Restoran İşletmelerine Daha Ağır Entegrasyonu için Uygulanması Gereken Stratejiler, Ağırlama Kesiminde Sürdürülebilir Servis Kalitesinin Devamlılığı için Tahlil Yolları, Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinde Uygulanan Yenilikçi Yaklaşımların Tüketici Tercihlerindeki Tesiri, Antalya Yemeklerinin Pazarlanması için Geliştirilen Stratejiler, Yöresel Gastronomik Bedellerin Esere Dönüşmesi ve Menülere Entegre Edilmesi, başlıklarıyla düzenlenecek panellerde bölüme ışık tutacak pek çok husus ele alınacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı