Dünya liderlerinin şefleri Barilla’nın ev sahipliğinde buluştu
İtalyan gastronomi kültürünün dünyaca ünlü temsilcisi Barilla, 1977’den beri dünya devlet liderlerinin şeflerini bir ortaya getiren dünyanın en seçkin gastronomi kulübü “Club des Chefs des Chefs”i ağırladı. Şefler, şirketin Parma’daki merkezi ve Academia Barilla’da İtalyan mutfağının kalbine seyahat yaptı.
İtalyan gastronomi kültürünün dünyaca ünlü temsilcisi Barilla, 1977’den beri dünya devlet liderlerinin şeflerini bir ortaya getiren dünyanın en seçkin gastronomi kulübü “Club des Chefs des Chefs”i ağırladı. Şefler, şirketin Parma’daki merkezi ve Academia Barilla’da İtalyan mutfağının kalbine seyahat yaptı.
Her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan İtalyan gastronomi kültürünün kıymetli temsilcisi Barilla, eşsiz bir aktifliğe daha konut sahipliği yaptı. Dünya başkanlarının mutfaklarını yöneten seçkin şefler kulübü “Club des Chefs des Chefs”, Barilla’nın Parma’daki merkezinde bir ortaya geldi. Eşsiz buluşma, global mutfak trendlerini şekillendiren isimlerle İtalyan mutfağının derinliklerini keşfetme fırsatı sundu.
Etkinlikte İtalya’daki Palazzo del Quirinale’nin Yönetici Şefi Fabrizio Boca, Fransa’daki Élysée Sarayı’ndan Fabrice Desvignes, Beyaz Saray’dan Cristeta Comerford ve Monako Prensliği Kulüp Başkanlığından Christian Garcia yer aldı. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir ortaya gelen şefler, buluşmanın akabinde şirketin merkezini ziyaret etti. Academia Barilla’nın konuğu olan dünya devlet liderlerinin şefleri, İtalyan mutfağının ikonik temsilcisi olan makarnaların imal sırlarını keşfetti.
Ziyaret sırasında konuşan Club des Chefs des Chefs’in kurucusu Gilles Bragard, “Barilla’nın İtalyan mutfağının küresel temsilcilerinden biri olarak kulübümüze konut sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyduk. Bu tecrübe, şeflerimiz için büyük bir ilham kaynağı oldu” dedi. Tertibin gecesinde dünyaca ünlü şefler için İtalyan mutfak geleneğinin tarihi, lezzeti ve samimiyetini merkez alan bir akşam yemeği düzenlendi.
Academia Barilla Başkanı Ilaria Rossi “İtalyan mutfağını kutlayan bu manalı buluşmada, dünyanın en seçkin şeflerine konut sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Barilla olarak, bu cins etkinliklerle gastronomi dünyasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Etkinlikte, Italia Squisita Editörü Alessandro Massi ise “Hareket Halindeki İtalyan Mutfağı” sunumuyla yer aldı. İştirakçilere İtalyan mutfak kültürünü paylaşan Massi, “Çağdaş İtalyan mutfağı uzun bir tarihî ve evrimsel sürecin sonucudur ve yalnızca bir mutfaktan daha fazlasıdır. Mahallî mutfakların bir koleksiyonudur ve sayısız kültürel, ziraî, toplumsal ve endüstriyel tesir yoluyla, tabiatı gereği her vakit hareket halinde olan bir kimlik yaratabilmiş bir modeldir” dedi.
İtalyan gastronomisinin dünü, bugünü, geleceği: Academia Barilla
İtalyan gastronomisini korumak, geliştirmek ve tanıtmak hedefiyle 2004 yılında kurulan Academia Barilla bünyesinde bir konferans merkezi; atölye ve eğitim için tasarlanmış mutfak üniteleri; İtalyan gastronomisi üzerine büyük bir kütüphane; çok özel klâsik eserlerin dünyaya tanıtıldığı ve tüketicilerle buluşturulduğu özel bir satış noktası bulunuyor. Birebir vakitte, dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçileri ağırlamak için, Akademi’nin yanında 5 yıldızlı bir otel de bulunuyor. Akademi, üç farklı düzeyde verilen sertifikasyon programlarının dışında, tüketicilere geniş bir eser yelpazesi ve İtalyan gastronomisini tanıtan kitaplar sunuyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı