Dolar 35,5075
Euro 36,6098
Altın 3.051,40
BİST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Gastronominin kalbi Çeşme’de attı

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi mesken sahipliğinde “V. Milletlerarası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Gastronominin kalbi Çeşme’de attı
12 Ekim 2024 14:12
21

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi konut sahipliğinde “V. Milletlerarası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” gerçekleştirildi. Çeşme Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan aktifliğe; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, çeşme protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Öncelikle böylesine değerli bir memleketler arası sempozyuma konut sahipliği yaptığımız için çok memnunuz. Gastronomi, ulusal istikameti de kuvvetli olan ve ülkemizin en güçlü olduğu alanlardan birisidir. Hatta ulusal bir paha, bir hazinedir. Gastronominin milletlerarası tarafı de mevcut. Çünkü gastronomi diplomasisi o denli bir hale geldi ki, artık günümüzde kültürlerarası bir barış simgesi oldu diyebiliriz. Biz de çok kısa bir mühlet evvel, İzmir’imizin lezzetlerini Azerbaycan’ın Bakü ve Gence kentlerinde tanıtma fırsatı bulduk. Büyük bağışlarla Gastronomi Akademimizi faaliyete geçirdik. Orada eğitimlerimizi ve atölye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tekrar hayırsever Shipley ailesinin bağışlarıyla öğrenci yurdumuzu tamamladık. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın da dayanakları bizler için çok kıymetli. Kendisine bir defa daha teşekkür ediyorum. Ayrıyeten sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sempozyumun birinci oturumunda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Şengül, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Uhri, Halk Bilimi Uzmanı Nihal Kadıoğlu Çevik ve Eğitmen Şef Rıfat Yurttaş’ın “Mutfak Kültürü ve Göç” temasıyla fikir alışverişinde bulundular. Oturum sonrası konuşmacılara plaketleri takdim edildi.

Sempozyumda 50 bildiri sunuldu

Programda iştirakçiler, 21’i yüz yüze 29’u çevrimiçi (online) olmak üzere toplam 50 bildiri sundu. Bilimsel program ile eş vakitli olarak düzenlenen mutfak eğitimlerine öğrenciler ağır ilgi gösterdi. Çeşme Turizm Fakültesi Shipley – Altındağ Gastronomi Akademisinde düzenlenen Temel Barista Eğitimi, Pratik Atıştırmalıklar Eğitimi, Limonlu Cheesecake İmali ve Çeşme Kurabiyeleri Eğitimi ile bölgenin lezzetleri davetliler tarafından deneyimlendi.

Sempozyumun akabinde Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley – Altındağ Gastronomi Akademisinde düzenlenen gala yemeğinde iştirakçiler günün yorgunluğunu attı. Aktiflik kapsamında iştirakçilere Çeşme’nin turizm pahaları; “Haralambos Kilisesi, Çeşme Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Alaçatı Merkez Cami ve Alaçatı Kent Merkezi gezdirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

seo hizmeti ankara seo ankara seo ajansı bursa boşanma avukat izmir mimar izmir mimarlık izmir mimarlık ofisi aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar ankara tercüme bürosu ankara vize danışmanlık ankara sigorta acenteleri ankara diş kliniğ bursa hurdacılar kristalize su yalıtımı ısı yalıtımı at bakım malzemeleri soğutma sistemleri Günübirlik Turlar kars kaşar peyniri