Dolar 35,5033
Euro 36,5864
Altın 3.062,22
BİST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Geniş katılımlı çalıştayda gıda güvenliği ele alındı

“Yerel Besinin İzi” projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda besin güvenliği ve besin teminatı bahisleri ele alındı

Geniş katılımlı çalıştayda gıda güvenliği ele alındı
25 Kasım 2023 12:36
85

“Yerel Besinin İzi” projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda gıda

güvenliği ve besin teminatı mevzuları ele alındı

Geniş iştirakli çalıştayda besin güvenliği ele alındı

Kocaeli Valiliğince hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi, Vilayet Tarım ve

Orman Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin proje ortağı

olduğu “Yerel Besinin İzi” projesi kapsamında çalıştay düzenlendi.

Erasmus Plus–Mesleki Eğitim Alanında İşbirliği İştirakleri programı

kapsamında, Avrupa Komitesince finanse edilen projede

Türkiye’nin yanı sıra Fransa, İspanya ve İtalya yer alıyor. Kocaeli

Valiliğince hazırlanan, “Erasmus Plus – Mesleksel Eğitim Alanında

İşbirliği Ortaklıklar” programı kapsamında Avrupa Komisyonunca

kabul edilen “Local Food Trace” (LOFT) “Yerel Besinin İzi” projesi

çerçevesinde İtalya’da düzenlenen çalıştaya Fransa’dan Petra

Patrimonia Tarım Kooperatifi, İspanya’dan Zaragoza üniversitesi

Araştırma Enstitüsü ve İtalya’dan Bologna Üniversitesi Ziraat

Fakültesi temsilcileri katıldı.

GIDA GÜVENLİĞİ KONUŞULDU

Muhtarlık İşleri Dairesi Ziraî Hizmetler Şube Müdürlüğü, Vilayet Tarım

ve Orman Müdürlüğü ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden ilgili

birimlerin yetkililerinin yer aldığı Bologna Üniversitesi Ziraat

Fakültesinde 2 gün süren çalıştayda, besin güvenliği ve gıda

güvencesi bahisleri görüşüldü.

ÜRETCİNİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ

Yerel besin üretim ve tüketim faaliyetlerinin paydaşlarının

desteklenmesi, mesleksel olarak eğitilmesi ve faaliyetlerinin yasal

bağlamlarının farkında olması gereksiniminden doğan LOFT projesi,

dijital pazarlama ve dijital araçlarla besin izlenebilirlik özellikleri

aracılığıyla dijital marifetlerini geliştirerek ve ekonomik kapasiteler

oluşturarak, küçük ölçekli lokal besin üreticilerini desteklemeyi 

amaçlıyor. LOFT ayrıyeten lokal besin tüketicileri ve bu çeşit besin üretim

faaliyetlerinin lokal idare organları da dahil olmak üzere ilgili

paydaşların bilinçlendirilmesini hedefliyor.

PROJE 30 AY SÜRECEK

Proje ortağı 4 ülkenin mahallî besin üretim ve tüketim faaliyetlerinin

desteklenmesi amaçlanan proje 30 ay sürecek. Dört lisanda hizmet

verecek olan web tabanlı bir uygulama ile lokal besin üretici ve

tüketicilerine yardımcı olacak bir aplikasyon da oluşturulacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

seo hizmeti ankara seo ankara seo ajansı bursa boşanma avukat izmir mimar izmir mimarlık izmir mimarlık ofisi aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar ankara tercüme bürosu ankara vize danışmanlık ankara sigorta acenteleri ankara diş kliniğ bursa hurdacılar kristalize su yalıtımı ısı yalıtımı at bakım malzemeleri soğutma sistemleri Günübirlik Turlar kars kaşar peyniri