Dolar 35,5033
Euro 36,5864
Altın 3.062,22
BİST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları

Nalia Karadeniz Mutfağı restoranlarında kullanılan besin eserlerini yöresinden temin ediyor, klâsik tarzda işliyor ve en lezzetli haliyle müşterilerine ulaşmasını sağlıyor.

Karadeniz Ekonomisinin Görünmeyen Kahramanları
28 Mayıs 2024 20:12
33

Sürdürülebilir ve klâsik mutfak kültürünü yaşatmak lakin lokal eserler kullanılarak mümkün olabilir. 

Yaşanılan coğrafya, iklim şartları ve yöresel bitki çeşitliliği, dini inançlar ve inanışlar, göçler ve savaşlar üzere öteki kültürler ile etkileşimlerle şekillenen yerel/ yöresel mutfağın bölge dışındaki temsili kelam konusu olduğunda kullanılan materyallerin bölgeden temin edilmesi değer taşımaktadır. 

Nalia Karadeniz Mutfağı Yönetim Kurulu Lideri Süleyman Tarakçı yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘Üretimimizi Rize’ye taşıyarak mahallî iktisada ve istihdama katkı sağladık. Özgün lezzetimizi yaşatabilmek için, endüstriyel eserlere karşı alternatif tedarik anlayışımızı geliştirdik. 

Et sürece tesisimiz tüm şubelerimiz için ilkbaharın gelmesiyle birlikte üretime başladı. Coğrafik işaretli Rize Kavurma bakır kazanlarda ağır ateşte uzun mühlet ve eksiksiz şartlarda pişiriliyor ve baharla birlikte yaylalarda yetişen doğal otların tatlarını taşıyor. 

Süleymen Tarakçı, yerelin desteklenmesi konusunda öncü bir uygulamayı da başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek ekliyor; 

‘’Anlaşmalı tarım uygulamalarını başlattık. Karadeniz Mutfağının başrolünde olan, Kara Lahana ve Pazı için çiftçilerle tohum kademesinden başlayarak tarladan sofraya gelen süreci yönetiyor, mutfağımızda kullandığımız eserlerin toprak kalitesinden, ilaçlamasına her evresinin istediğimiz şartlarda yapıldığını bilerek mutfağımıza alıyoruz. Çiftçi tohumu atarken ne kazanacağını biliyor, erken ödeme yaparak çiftçinin refahı konusunda örnek bir model oluşturuyoruz.’’

Nalia Karadeniz Mutfağı İstanbul ve Rize Şubelerinde klâsik Karadeniz mutfağını yeni ve çağdaş bir bakış açısı ile yorumluyor, eşsiz üretim ve tedarik planlaması ile yerele kıymet katıyor, ekonomiyi güçlendiriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

seo hizmeti ankara seo ankara seo ajansı bursa boşanma avukat izmir mimar izmir mimarlık izmir mimarlık ofisi aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar aydın çıkışlı turlar ankara tercüme bürosu ankara vize danışmanlık ankara sigorta acenteleri ankara diş kliniğ bursa hurdacılar kristalize su yalıtımı ısı yalıtımı at bakım malzemeleri soğutma sistemleri Günübirlik Turlar kars kaşar peyniri